Як правильно обрати освітлення для ванної кімнати
27 лютого 2018, 22:33

Під час ремонту чи реорганізації ванної кімнати особливу увагу слід приділяти освітленню. Це невелике приміщення потребує якісного освітлення з врахуванням усіх вимог. Окрім того, світильники у ванну повинні мати додатковий захист від вологи, щод навіть раптові краплі води не вплинули на функціонування. Тому обираючи освітлювальні прилади слід враховувати цілий ряд факторів.

Показник IP

Саме ця характеристика вказує наскільки захищений від вологи та пилу світильник. Для підсвічування дзеркала можна обирати моделі з IP 44. Верхнє освітлення, якщо воно знаходиться безпосередньо над ванною чи душовою кабіною, варто придбати з IP 65. Якщо ж головним світильником, який забезпечує освітлення у ванній кімнаті буде невеликий настінний прилад, встановлений над дверима, тоді можна звернути увагу на варіанти з IP 44.

Дизайн

Більшість відомих виробників освітлювальної техніки для ванних кімнат пропонують окремі серії світильників. Вони відрізняються простим, лаконічним дизайном. Це повʼязано перш за все зі зручністю експлуатації та прибиранням. Моделі з закритим корпусом простих геометричних форм набагато легше підтримувати чистими. Окрім того, ймовірність потрапляння води у цьому випадку набагато нижча.

Варіант виконання

Останнім часом особливою популярністю при організації освітлення у ванній кімнаті користуються точкові світильники. Справа в тому, що вони дозволяють організувати рівномірне освітлення не зважаючи на площу кімнаті. Достатньо розрахувати необхідну кількість приладів.

Для створення ефектного інтерʼєру дизайнери часто використовують світлодіодні стрічки. Ними обрамляють стелю. При бажанні можна обрати стрічки різних кольорів, що дозволяє створити чарівне підсвічування.

Для підсвічуванння дзеркала можна використати настінні світильники, лаконічні бра чи функціональні споти. Останні користуються великим попитом, адже при необхідності їх можна повернути під тим чи іншим градусом та забезпечити максимально якісне освітлення під час гоління чи проведення косметичних процедур.

Купити такі світильники в ванну https://e27.com.ua/ua/bathroom-luminaires нескладно. На сайті представлений великий асортимент високоякісних освітлювальних приладів відомих вітчизняних та світових виробників. Це лаконічні, прості у встановлені та користуванні моделі, які чудово впишуться у будь-який інтерʼєр.