Дизайн сайтів
23 жовтня 2015, 12:40

Яким має бути веб дизайн сайту?

Нажаль, більше половини замовників, яким потрібен веб дизайн сайту, самі не знають, як має виглядати сайт і які функції він має виконувати. В 99% випадків на запитання, для чого вам потрібен сайт чи які задачі він має вирішувати, нам відповідають: «Я хочу, щоб сайт продавав». З одного боку це зрозуміло, замовники не працюють в цій сфері і не мають знати всіх тонкощів та тенденцій, їм потрібен результат – продажі, дзвінки, замовлення, репутація. Але з іншого боку, коли ви купуєте  автомобіль, навіть якщо ви не розбираєтеся в технічних характеристиках, марках чи брендах, ви все одно маєте хоч якесь уявлення про автомобіль, який шукаєте: колір, модель, кількість дверей та інше. Подібної інформації буде достатньо і для початку роботи над дизайном майбутнього сайту.

Декілька підказок, які допоможуть замовити web дизайн сайту:

  1. 1. Згадайте, якими сайтами ви користувалися, що Вам в них сподобалося, а що не сподобалось. Запишіть назви сайтів та кожну деталь, яку ви для себе відмітили, як з доброї, так і з поганої сторони.
  2. 2. Якщо ви збираєтеся замовляти дизайн інтернет-магазину, знайдіть декілька прикладів магазинів, в яких вам сподобалося робити покупки. Проведіть декілька тестових замовлень, щоб побачити весь процес, і запишіть плюси та мінуси кожного. Теж саме стосується і корпоративних сайтів па порталів.
  3. 3. Запитайте своїх знайомих, які мають сайти, та вислухайте їхні поради.
  4. 4. Обов’язково складіть для себе портрет вашої цільової аудиторії та подумайте (почитайте, повивчайте), що їм може подобатися (кольори, шрифти, графіка), та що буде зручним (мобільність, простота, вишуканість) для них. В більшості випадків замовники (зазвичай – власники) роблять сайт для себе, а не для користувачів, що є найбільшою помилкою. Такі сайти нерідко є провальними, адже вони вдовольняють потреби лише власника, а не користувача.
  5. 5. Намагайтеся чітко описати веб-дизайнеру ЦА, продукт (послугу), які ви продаєте чи надаєте, структуру сайту (чи процес продажу), ваші переваги та недоліки, це допоможе маркетологам та дизайнерам, спираючись на свій досвід та професіоналізм запропонувати найкращий результат.

Якісний індивідуальний веб дизайн – запорука успіху будь-якого сайту.