Твердопаливні котли ATON Multi
16 серпня 2016, 07:28

Твердопаливні котли ATON серії Multi - це бюджетні, компактні одноконтурні апарати з ручним завантаженням палива. Серія Multi включає в себе твердопаливні котли опалення потужністю 12, 16, 20 кВт. Теплопродуктивності таких агрегатів в середньому досить для опалення приватного будинку площею від 120 до 200 квадратних метрів. Працювати можуть як в системах опалення з примусовою, так і з гравітаційною циркуляцією теплоносія. Твердопаливні котли АТОН, як і аналогічні агрегати інших торгових марок, можна використовувати в якості основного або додаткового джерела опалення.

Твердопаливний котел ATON Multi

Основна особливість твердопаливних котлів ATON Multi – це теплообмінник, який складається з так званих водяних полиць і колосники що охолоджуються водою (теплоносієм). Водяні полки це горизонтальні конвекційні канали розміщені у верхній частині котла, місці, де досягається максимальна температура. Колосники котла Атон, також є частиною теплообмінника. На відміну від інших типів котлів, тут це труби зі спеціальної сталі, по яких циркулює теплоносій. Завдяки такій конструкції твердопаливний котел досягає високої продуктивності при компактному розмірі.

Конструкція твердопаливного котла опалення ATON Multi

Для управління процесом горіння використовують механічний регулятор тяги Regulus RT4, яким котли комплектуються з заводу. Або ж, додатково можуть бути оснащені електронним регулятором тяги, наприклад, програматором KG Electronik спільно з вентилятором. Такий мікропроцесорний регулятор дозволяє проводити точну настройку режимів роботи котла. А завдяки цьому, можна домогтися 8-12 годинної роботи від одного завантаження, тобто звичайний недорогий твердопаливний котел може перетвориться на аналог дорогого котла тривалого горіння.

Корпус котла ATON Multi складається з конвективного газоходу і топки. У нижній частині розташовані колосники і зольник для чищення від попелу. На фронтальній стороні котла є троє дверцят: оглядова, завантажувальна та зольна, а також термометр для контролю температури теплоносія. Для регулювання доступу повітря, призначена заслінка, розміщена на зольних дверцятах.

Твердопаливні котли Атон Мульті виробляються в Україні на заводі «Атонмаш», місто Красилів. Вони зарекомендували себе як компактні і високоефективні, зручні у використанні і довговічні котли для опалення будинку. Гарантійний термін експлуатації становить 3 роки. За спостереженнями виробника, середній термін служби твердопаливного котла Атон становить близько 20 років.