9 переваг пам'ятників із граніту
22 березня 2017, 21:55

Відхід з життя людини — величезна втрата для близьких і рідних. Скорбота та біль не зрівняються ні з чим. Але живим треба жити далі, ще більше піклуючись один про одного, зберігаючи в серці пам'ять про померлого. У нашій країні прийнято встановлювати на могили пам'ятники або надгробні плити з фотографією померлого, датами народження і смерті, ПІБ. Це як символ їх любові і вічної пам'яті. Сьогодні особливою популярністю користуються пам'ятники з граніту на замовлення, так як саме цей матеріал показує відмінні експлуатаційні характеристики. Граніт спокійно витримує вплив несприятливих факторів зовнішнього середовища, десятиліттями не втрачаючи свого первісного вигляду. Але на цьому його переваги не закінчуються.

Ключові переваги граніту

Щоб дізнатися, за що саме граніт цінується у сфері виготовлення пам'ятників, ми звернулися до фахівців відомої української компанії "Діабаз", яка вже багато років на цьому спеціалізується. Головними перевагами граніту, як матеріалу для виготовлення пам'ятників, вони назвали:

  1. 1. Високу міцність і довговічність. Не дарма часто кажуть, що гранітні вироби будуть служить вічність.
  2. 2. Механічну міцність. Граніт — відмінний матеріал для захисту від вандалів. На камені не залишаються подряпини, його практично неможливо розбити. А так як він ще і дуже важкий, ризик, що пам'ятник буде пошкоджений — мінімальний.
  3. 3. Стійкість до атмосферних впливів і кліматичних катаклізмів. Навіть перебуваючи постійно під палючими променями сонця, граніту нічого не трапиться. Не боїться ні вологи, ні морозу.
  4. 4. Простоту догляду. Гранітні пам'ятники — відмінний вибір, якщо у людини немає можливості часто відвідувати кладовище для догляду за могилою. Щоб очистити його від пилу та бруду досить мати воду і ганчірку. На ньому не росте мох і пліснява. Ідеально, зробити з граніту надгробок, а також викласти ним площу всієї могили.
  5. 5. Камінь обробляється методом ручної різкі, тому з нього можна виготовити пам'ятник будь-якої форми і розміру, прикрасить поверхню символікою і нанести епітафію.
  6. 6. Відсутня усадка.
  7. 7. У природі існує декілька видів граніту, відрізняються вони своїми естетичними якостями. Це дозволяє виготовляти чорні, білі, червоні, сірі, зелені пам'ятники або комбінувати кольори для створення справжнього шедевру архітектури.

Якщо у Вас все ще залишилися сумніви щодо вибору матеріалу — майстерня пам'ятників Діабаз надасть Вам докладну інформацію по кожному пам'ятнику і підбере відповідний макет під Ваш смак і бюджет!