Переваги нейтрального торфу для розсади
16 квітня 2019, 19:42

рассада в торфяных стаканчикахУ наш сучасний час торф для в якості добрива для грунту є незамінним і дуже затребуваним натуральним компонентом. Маслянисте однорідне викопне природного походження має унікальну пористу структуру, що дозволяє забезпечити правильним кисневим балансом мульчованну і удобренну землю.

Широке застосування у багатьох дачників торф придбав в якості основного компонента для вирощування розсади, паросткам якої він надає міцність і поживність. В Україні розсадний торф можна купити як оптом, так і в роздріб у доволі відомої, самостійно добувної та переробної компанії - Житомирторф перейшовши за посиланням: https://ru.torf-zt.com/torf-selskoxozyajstvennyj/

Переваги розсадного нейтрального торфу

Нейтральний торф вважається найбільш мінералізованим і оптимальним для додання грунту активних поживних якостей. Це найкраще підживлення для молодої, незміцнілої рослини. Якісний низовий торф збагачений гуміновими кислотами, азотом, фосфором, калієм і безліччю інших елементів. В низинному торфі повна таблиця хімічних елементів в різному співвідношенні, яка дозволяє йому значно впливати на розвиток розсади.

Нейтральний торф має безліч переваг, основними з яких є наступні:

  • - Торф значно збільшує рівень мікроелементів, які входять до складу грунту.
  • - Покращує загальну щільність структури грунту.
  • - Змінює в кращу сторону вологопоглинаючі повітропроникні властивості землі.
  • - Балансує вміст нітратів в розсаді.
  • - Полегшує засвоєння паростками компонентів добрива.
  • - Надає високий рівень захисту від шкідливого впливу хімічних речовин.

Загальні вимоги до розсадних грунтів

Хороший поживний грунт для розсади - це головна і невід'ємна умова для вирощування здорових і міцних сходів, оскільки молоді рослини особливо вимогливі до мінеральних елементів, стимулюючи їх зростання. Грунт для розсади повинен бути насичений органічними і мінеральними елементами в необхідному співвідношенні і відповідати наступним загальним правилам:

  • - Завдяки нейтральному торфу, грунт набуває пухку і досить пористу структуру, здатну забезпечити достатню кількість вологи і повітря для надходження до коріння рослин.
  • - Оптимальний показник кислотності повинен становити 6,5-6,7 рН.
  • - Велика кількість органічних і мінеральних компонентів.
  • - Живильні компоненти повинні мати легко засвоювану для розсади форму.
  • - У грунті не повинні міститися токсини, насіння бур'янів, яйця або личинки шкідників і інших збудників хвороб.

Торф'яна продукція для розсади

Компанія Житомирторф виготовляє високоякісні торф'яні продукти для розсади у вигляді горщиків і таблеток з торфу, оброблених каталізаторами зростання і спеціальними фунгіцидними засобами, для запобігання захворювань і вирощування здорових рослин. Горщики і таблетки дуже зручні і екологічні продукти з малою вагою і тривалим періодом зберігання. Горщики випускаються у вигляді ємностей з різними розмірами, а таблетки для невеликого і великого насіння або для вкорінення живців.

В процесі розвитку коріння паростків можуть отримувати необхідну кількість вологи і повітря, проростаючи крізь торф. Спеціально зроблені дренажні отвори в торф'яних ємностях запобігають застою води після поливу і розвиток цвілі. При цьому горщики не размокают, а витримують форму до моменту пересадки у відкритий грунт. Під час висадки саджанців у відкритий грунт, торф'яні ємності розкладаються, не пошкоджуючи коріння рослин, а здорові паростки продовжують свій розвиток.