Як правильно вибрати таль для роботи
25 липня 2019, 22:46

Таль - це найпоширеніший вантажопідйомний механізм, який використовується повсюдно: у виробничих цехах, ремонтних майстернях, складських приміщеннях, на будівельних майданчиках та інших об'єктах, де необхідно піднімати та переміщати вантажі. Таль може бути стаціонарним - тоді він буде нерухомим, і призначеним тільки для підйому й опускання. Якщо ж його закріплюють на металевій балці, уздовж якої він може переміщатися разом із підвішеним вантажем, то це - пересувний таль.

Найчастіше талі є складовим елементом вантажопідіймальних кранів різних типів (мостових, козлових або консольних). У таких випадках з його допомогою вантаж можна переміщати у трьох площинах (вгору, вниз, поперек і уздовж зони обслуговування крана). Прийнято розрізняти талі ручні - вони працюють за допомогою ручного (механічного) приводу, а також талі електричні (інші назви - електроталі, тельфери, електротельфери), що приводяться в рух електродвигуном.

Варто відзначити, що ручні талі, незважаючи на свою відносну дешевизну, користуються дуже невеликим попитом у порівнянні з електричними аналогами. У більшості випадків власники бізнесу вважають за краще купити електротельфер, адже він хоч і коштує набагато дорожче ручного талю, зате набагато продуктивніше його у роботі. Двигуни тельферів можуть бути одно- або двошвидкісними. Двошвидкісні двигуни дорожчі, проте більш практичні та зручні в роботі, особливо у тих випадках, коли потрібно точне позиціонування вантажів.

Управління електротельфером найчастіше здійснюється з підлоги, за допомогою дистанційного проводового пульта. Однак якщо тельфер є складовою частиною крана, то додатково може бути у комплекті з ним система радіоуправління; крім того, на великих мостових і козлових кранах до прогонового мосту може кріпитися кабіна, в якій знаходиться кранівник, який управляє безпосередньо звідти.

При виборі талі особливу увагу слід звернути на такі основні характеристики:

  • - вантажопідйомність;
  • - швидкість підйому-опускання;
  • - максимальна висота підйому.

Київський завод підйомно-транспортного обладнання пропонує недорого купити талі від провідних європейських виробників, офіційним дилером яких він є. Як зазначають керівники цього заводу, підвищеним попитом серед вітчизняних підприємств користуються електричні ланцюгові та канатні талі виробництва знаменитої болгарської компанії Podemcrane.

тельфер

Дізнатися актуальні ціни на талі електричні та ручні різної вантажопідйомності можна на заводському сайті - https://kzpto.com.ua