Вимоги до вентиляційних систем в промислових приміщеннях, медичних установах та закладах громадського харчування
10 серпня 2020, 23:11

Якість повітря – це один з основних показників середовища, яке оточує людей. Тому більшість громадських закладів обладнується вентиляційними приладами, що усувають забруднюючі компоненти. До комунальних систем пред'являються підвищені вимоги, шо стосуються санітарно-гігієнічних норм та турботи про комфортність відвідувачів.

Варіанти обладнання вентиляційних систем в приміщеннях громадського призначення

Існує декілька видів технічних рішень по обладнанню ефективної системи вентиляції в громадських приміщеннях. Вони дозволяють забезпечити максимальну комфортність обслуговуючого персоналу та відвідувачів. Для обслуговування промислових приміщень, закладів громадського харчування чи медичних закладів зазвичай використовуються:

  • - загальнообмінні складальні конструкції;
  • - припливно-витяжні прилади;
  • - протидимні та протипожежні системи.

Перший варіант вентиляції включає в себе вентилятори, автоматичні блоки, повітропровід, витяжні парасольки, зовнішні та внутрішні решітки. Деякі моделі комунальних систем забезпечуються датчиками, що дозволяють встановлювати рівень вологості та температури повітряної маси. Одна з істотних переваг загальнообмінної вентиляції – можливість одночасного очищення повітря в різних приміщеннях, а також регулювання сили газового потоку. В закладах громадського харчування рекомендується використовувати повітропроводи, виготовлені з нержавіючого металу. Вони не порушують естетичність інтер'єру, виступаючи в ролі елементів декору.

Основні переваги припливно-витяжних вентиляційних конструкцій

В припливно-витяжних вентиляційних установках всі складові компоненти розташовані в одному корпусі. Окремі моделі приладів комплектуються охолоджувачами повітряної маси. Таке обладнання використовується лише для окремих кабінетів, так як воно не дозволяє встановлювати індивідуальний температурний режим для різних приміщень. Не зважаючи не це, воно має багато позитивних характеристик:

  • - компактність;
  • - наявність ізольованого корпусу;
  • - невисокий рівень робочого шуму;
  • - доступність обслуговування.

Особливості використання протидимних та протипожежних систем

В громадських та промислових закладах установка вентиляційного обладнання здійснюється на основі протипожежних правил. Розповсюдження диму та вогню – це найбільша проблема при виникненні надзвичайних ситуацій. Щоб уникнути її, рекомендується встановлювати протипожежні клапани, обладнані температурними датчиками. Задимленість приміщень значно ускладнює евакуацію людей та роботу пожежників. Установка спеціального обладнання дозволяє знизити шкідливий вплив продуктів горіння. Сучасна апаратура забезпечує шляхи евакуації людей чистим повітрям. Для кожного приміщення потрібна вентиляція, яка залежить від його площі, призначення, особливостей планування. При виборі обладнання краще скористатись послугами професійних спеціалістів.

Промислову вентиляцію у Львові монтує місцева компанія ТзОВ “Компанія “Еко-Простір”.

Джерело: Екопростір.