Диятячі онлайн розваги в інтернеті
03 жовтня 2016, 20:05

Більшість ігор - це не просто дитяча пуста розвага, як сприймають це багато батьки в світі. Досвідчені педагоги і психологи стверджують, що здавалося неможливим ще років 5-10 назад: багато комп'ютерних онлайн-ігор можуть бути корисні вашій дитині, якщо ви, як батько, розберетеся в них і спробуєте правильно їх підібрати, давши можливість дитині в ігровій формі пізнавати світ і динамічно розвиватися в тому, що йому безумовно сподобається і стане в нагоді в подальшому житті.

В які ігри грає зараз молоде покоління, що приваблює їх і користується найбільшою популярність у дівчаток? Головне, які з них корисні, а які шкідливі, марна трата часу для ваших дітей, хоча і не приносить їм сильні шкоди?

Такі ігри, перш ніж увійти в пошукову систему, можна розділити на дві групи:

- казуальні ігри - це браузерні і завантажувані;

- соціальні ігри, які існують виключно у всесвітній мережі, а їх велика частина знаходиться всередині соціальних мереж "Вконтакте", "Facebook" та інших трохи менш відомих проектах.

Як нескладно зрозуміти, в перші можна грати за допомогою свого браузера і тільки при наявності інтернет-з'єднання, другі ж потрібно завантажувати і грати будучи відключеними від мережі. Яскравими прикладами першої категорії таких ігор є "Ігри від Alawar", виробник яких славиться безліччю подібних ігор в стилі фермера або захисту веж. На відміну від ігор, що вимагають інтернет-з'єднання, що вони використовують власні движки, які за можливостями перевершують флеш. З соціальних ігор можна відзначити різних фермерів і піратів, які також по своїй суті супроводжуються лише одним емоційним станом. Отже, розберемо детальніше, які зараз володіють найвищою популярністю у ваших дочок, відзначаючи, до якого типу вони належать.

Найбільш популярними для дівчаток є так звані "ігри вінкс" («Winx»)

- ці ігри завоювали свою популярність завдяки мультсеріалу "Клуб Винкс Школа чарівниць", який на сьогоднішній день щодня в будні дні транслюється російським телеканалам. Історія оповідає про пригоди юних фей, які володіють знанням чарівництва, яким постійно доводиться захищати світ від темних сил вигляді злих відьом. Крім сутичок добра зі злом, вони ще і володіють власними "дівочими" проблемами, які і є центральною частиною привабливості для будь-школярки.



- проектів, що рухаються в напрямку даної тематики досить багато, а практично всі без винятку належать до групи казуальних ігор. "Ігри винкс" має близько трьох мільйонів пошуків за місяць, що перевершує всі інші запити цієї аудиторії, причому разом узяті. Враховуючи те, що серіал вже налічує шість сезонів, творці не збираються зупинятися на досягнутому, так як телеканали, що транслюють цей мультсеріал, збирають близько 60% усієї аудиторії в момент трансляції. І це не є чимось дивним: всім відомо, що діти, особливо дівчатка, люблять вірити у чарівні сили добра, які представляють феї, лепрекони, єдинороги та ін.

Таким чином, формула успіху на сьогоднішній день така: добре вигадане людиноподібна істота, що володіє магічними здібностями + вирішення побутових проблем (взаємовідносини між однолітками, вчителями, недругами, мораль, ставлення підлог) = успіх! Який саме - шість мільйонів запитів за місяць. Корисно те, що дівчаток гра готує вирішувати домашні проблеми.

Чи можуть інші ігри конкурувати з відомим брендом «Winx» - якщо немає як визначити їхню популярність?

Інші ігри для дівчаток неможливо уявити в популярному вигляді окремо, так як вони мають лише загальний рейтинг свого жанру з-за нескінченного безлічі копій один одного:

- фактично, створивши на швидку руку гру певного жанру, але ретельно її рекламують, творець може забезпечити собі хороший дохід;

- статистичних даних з цього приводу немає, але близько 80% всіх школярів, які грають у комп'ютерні ігри, витрачають велику частину грошей на піксельні розваги.

Отже, які ж жанри на сьогоднішній день представляють найбільшу популярність?Почнемо з тих, які завжди мали свій попит і будуть ним користуватися в майбутньому.