До Дніпра прибула унікальна техніка, призначена для будівництва метро
25 грудня 2017, 23:34

 

Ця установка призначена для буріння буросічних свай у будівництві технологічних стволів. На землі накреслено контур, по його окружності просвердлять 72 технологічні отвори. У кожен з них опускатимуть палю, поки ми не закінчимо проходку. Орієнтовна глибина цього ствола трохи більше 40 м. Таку техніку використовують для будівництва метрополітену в Україні вперше», – розповів директор КП «Дніпропетровський метрополітен» Андрій Лепьошкін.

Завдяки цій унікальній техніці будівництво метрополітену у Дніпрі значно оптимізується. У землі створять технологічний ствол, через який діставатимуть у 6 разів більше ґрунту під час копання тунелю. Саме цю машину планують використовувати ще на 3 технологічних стволах дніпровського метрополітену.

Призначення цього ствола у тому, що через нього вилучатимуть породу під час проходки перегінного тунелю від станції «Вокзальна» до станції «Театральна». Цей ствол дозволить видавати у 6 разів більше породи, ніж було обумовлено попереднім проектом. Також через цей ствол подаватимуть бетон для обробки тунелів», – розповів представник компанії-підрядника Limak Толга Ергін.

Прес-центр Дніпровської міської ради