Будівництво Дніпровського метро. Дані на кінець липня 2019 р.
27 липня 2019, 12:09

 

Шахтний ствол №1 (12-біс), нагадаємо, знаходиться в районі перетину вул. Столярова та пр. Яворницького. Основні роботи зараз проходять саме на цій ділянці. На даний момент тут активно будується вертикальний шахтний ствол а також закріплюється грунт методом струменевої цементації для будівництва ескалаторного ходу.

За час тривалого простою у будівництві вертикального ствола, обумовленого особливостями грунтів і наявністю великої кількості підземних вод, тут був змонтований другий контур паль, що набагато поліпшило гідроізоляцію. Це дозволило продовжити проходку в швидкому темпі і досягти показника виконаних земляних робіт в більш ніж 75%. А найближчим часом метробудівники вийдуть на проектну відмітку в 52,83 метри (на даний момент пройдено 40 метрів):

(всі фото клікабельні)

На будівництві ескалаторного ходу ст. Театральна виконано 100% робіт по облаштуванню стіни в грунті - це 26 панелей, загальною площею 2932,7 м2. Так само виконано майже 19% робіт по струменевій цементації грунтів - це 524 колони з 2812 запланованих:

відео: Олександр Козик

На будівництві ствола №13, який знаходиться на пр. Яворницького в районі перетину з вул. Андрія Фабра, виконано 100% пальових робіт і трохи більше 36% грунтових - це 19 метрів з 52-х. У зв'язку з складними геологічними особливосями породи, роботи на цій ділянці тимчасово призупинені, планується застосувати інші методи проходки:

На будмайданчику №14 (біля "Пасажу") йде проходка в правому тунелі в сторону ст. Театральна. Тунелі вже дійшли до майбутнього станційного залу ст. Центральна:

На фото нижче відно процес набризкування бетону - це Новоавстрійскій метод будівництва тунелів (замість тюбенгів свод тунеля вкривається шаром бетону):

Поруч з майданчиком ствола № 14 розташований будмайданчик вестибюля ст. метро Центральна. Стіна в грунті і струменева цементація виконана на 100%, ведеться підготовка до початку будівництва ескалаторного тунелю:

Триває буріння свердловин для паль на майданчику ствола 15-біс, що на розі Проспекту і вул. Сергія Єфремова. Виконано майже половину запланованих пальових робіт. Глибина шахти буде в районі 65 метрів, палі буряться на 41 метр:

На території будмайданчика ст. Історичний музей побудовані всі заплановані стіни в грунті. Наступний етап - струменева цементація, почнеться після закінчення цього ж виду робіт на 12-біс:

Загальний вигляд ділянки Вокзальна - Музейна:

Артем Костюк, metro.dp.ua, за даними сайту limak.dp.ua