Дані на 13.09.21

Після тривалої перерви відновлюється публікація даних про будівництво метро. Через технічні труднощі упродовж 7 тижнів не було можливості публікувати показники проходки, тому зараз на сторінках об’єктів вони підсумовані за весь цей час.

Будівництво метро продовжується, основні роботи ведуться на глибині: на станції Театральна, у тунелях 1-го стволу, у тунелях стволу 15-біс, 16-біс, ведеться проходка вертикальної шахти стволу 13.

За останні 7 тижнів на цих об’єктах відбулися наступні зміни (більш детально за посиланнями на сторінки об’єктів):

Тунелі стволу №1. Розпочалися роботи по монтажу постійного кріплення тунелів. У лівому тунелі на місці стику старого і нового метробуду за допомогою спеціальної пересувної опалубки високоякісним бетоном залито перші 10 метрів лоткової частини тунелю:

Після кількох таких кроків у тунель доставлять вже іншу пересувну опалубку, яка буде монтувати вже верхню частину тунелю. Деталі цієі опалубки наразі знаходяться на території будмайданчика вестибюлю станції Музейна, через деякий час їх перевезуть на 1-й ствол:

Станція Театральна. Продовжується розробка тіла односклепінної станції. Розпочався третій етап – розробка правої калоти. Наразі тут такі показники:

  • Випереджувальна штольня: 104 м.
  • Ліва калота: 39 м.
  • Права калота: 11 м. (+5)
  • Ліва частина зворотнього склепіння станції: 0 м.
  • Права частина зворотнього склепіння станції: 0 м.

Процент виконання робіт: 34% (7928 з 23252,34 куб. м.)

Будівництво станції буде проводитися у п’ять етапів, більш наочно ці етапи видно на поперечному розрізі станції:

На актуальному фото станції добре видно контури Випереджувальної штольні, лівої і правої калоти:

Роботи на похилому ескалаторному ході тимчасово призупинені. Наразі проходка має такі показники:

Свіжий відеоогляд тунелів та станції Театральна:

Ствол 13. Ведуться активні роботи, але через велику кількість обмежень, пов’язаних з щільною історичною забудовою у цьому районі, будівельники вимушені закладати мінімальну кількість вибухівки. За останні 7 тижнів вдалося пройти вниз лише 5 метрів, але це вже більше половини від проектної відмітки – 53%:

Актуальний вигляд забою:

Ствол 15-біс. Великим темпом проходять тунелі на цій ділянці. За 7 тижнів тут пройшли 260 метрів нових тунелів, а також вентиляційну камеру:

  • 1-й тунель (правий) у бік ст. Музейна: +89 метрів (132 від вісі ствола); у бік ст. Центральна: +62 метри (135 від вісі ствола);
  • 2-й тунель (лівий) у бік ст. Музейна: +61 метр (138 від вісі ствола); у бік ст. Центральна: +48 метрів (120 від вісі ствола)

Динаміка змін:

Відеоогляд тунелів ділянки 15-біс:

Ствол 16-біс. Проходка тунелів тут ведеться в одному напрямку – у бік станції Музейна. За 7 тижнів будівельники пройшли майже 200 метрів тунелів:

  • 1-й тунель (правий): +89 метрів у бік станції Музейна (195 м. від вісі ствола)
  • 2-й тунель (лівий): +96 метрів у бік станції Музейна (195 м. від вісі стовола)

До межі станції Музейна залишилось близько 7 метрів

Загальний вигляд ділянки станом на 13 вересня 2021 року:

Анімаційна схема прогресу всієї ділянки:

16 Replies to “Дані на 13.09.21”

  1. Дякую! Слідкую за будівництвом. Збійка буде, так розумію, коли зроблять Театральну. Чому зупинили будувати похилий хід?

    1. Точно не скажу, чому зупинили похилий хід. Можливо це пов’язано із закінченням гранітного шару. Зрозумійте, на будівництві проект кожного етапу робіт треба узгоджувати

      1. Эдельвульф, пасть захлопни. Эти фото украшены с площадок строительства новых станций Московского метрополитена

          1. Не отвечайте ему, вообще не обращайте внимание. Когда такие как он не получает реакцию на свои высеры – они сжирают сами себя

  2. В анимационной схеме под тоннелями между Театральной и 1 стволом изображена чёрная труба. Это на перспективу 2 ветки метро?

      1. Кроме наклонного горизонтально расположена труба. Посмотрите внимательнее и если знаете, отпишите. И что с данными на этой неделе. Будут данные или хотя бы видео?

    1. Анимационная схема интересна не только своей черной трубой, но и наличием отметок за июль и август…. даже не знаю что тут сказать.

  3. Чи можливо зробити анімаційну схему з можливістю перегляду прогресу на ділянках тунелю по натиску кнопки мишки чи кнопками вліво/вправо?
    Дякую. Постійно слідкую за вашими оглядами з США.

    1. Так, думаю можливо. Спробую зайнятися

  4. Когда будут новые данные? Опять через полтора месяца?

    1. Скорее всего на следующей неделе

Comments are closed.