Поїзди метрополітену проходять планове техобслуговування і ремонт

Завдяки забезпеченню технічного обслуговування та ремонту рухомого складу відбувається стабільний і своєчасний рух поїздів у дніпровському метрополітені — це запорука безпечного та якісного перевезення пасажирів.

«У бригаді слюсарі відповідають за огляд і ремонт того чи іншого типу обладнання, зокрема механічного, пневматичного, електричного, а також ремонт двигунів. Кожен з них обов’язково стежить за строками експлуатації обладнання, щоб вчасно провести ревізію або ремонт. Наразі на техогляді перебувають два поїзди, а на ремонті — один (3 вагони)», — зазначив майстер з ремонту рухомого складу Владислав Гуля.

«Огляд і ремонт вагонів залежить від їхнього пробігу. Після кожного заходу з лінії вагон проходить технічне обслуговування, починаючи від візуального огляду вузлів, перевіряються деталі на нагрівання, і до поповнення мастилом вузлів, заміни приладів тощо. Щодня на такі роботи приймаємо 4-5 поїздів. За необхідності ремонтна бригада за день може проводити поточний ремонт трьох вагонів», — розповідає старший майстер електродепо КП «Дніпровський метрополітен» Іван Бондар. 

dniprorada.gov.ua