Відновлення платного проїзду у дніпровському метро

З 1 червня 2022 року у Дніпровському метро повертають оплату за проїзд. Тариф незмінний – 8 гривень. Перевезення пасажирів здійснюється з 5:36 до 21:05. За словами технічного директора КП “Дніпровський метрополітен” ДМР Тараса Станіславовича Шевченко, відсутність оплати за проїзд призвела до проблем з закупівлею необхідних витратних матеріалів для забезпечення безперебійної та стабільної роботи метрополітену.

“У перший день військової агресії російської федерації міською владою було прийнято рішення про безкоштовне перевезення пасажирів у Дніпровському метрополітені, починаючи з 25 лютого 2022 року. Адже на той час станції метрополітену використовувались здебільшого для евакуації населення та у якості укриття під час повітряних тривог. Інколи, одночасно на станціях перебували понад 1200 чоловік. Але ми розуміємо, що повна відсутність оплати не покриває наші витрати на закупівлю необхідних матеріалів, аби підтримувати життєдіяльність метрополітену”, – зазначив Тарас Шевченко.

Він також додав, що метрополітен продовжить цілодобово працювати як укриття. Тож під час повітряної тривоги вхід до станцій буде вільним для всіх громадян без проходження через турнікети, через спеціальний коридор.