Як обрати будівельну компанію? Радить Козак Михайло Михайлович, директор КМ Буд
16 квітня 2019, 10:25

Якщо ви вирішили побудувати малоповерховий будинок, вам не обійтись без підрядника у вигляді будівельної компанії, якій ви би змогли повністю довірити процес будівництва. Тому сьогодні хочемо дати декілька корисних порад безпосередньо від власника компанії-підрядника.

Поради сьогодні даватиме людина, яка має досить багатий досвід у будівництві об’єктів різного рівня складності – Козак Михайло Михайлович, директор будівельної компанії КМ Буд.

Ми спитали у Михайла Михайловича, на які критерії слід орієнтуватися під час вибору забудовника у тому випадку, якщо ми говоримо про приватного замовника, який, наприклад, хоче побудувати звичайний будинок за містом, на що отримали декілька корисних відповідей, які стисло опишемо нижче.

По-перше, під час формування списку потенційних підрядників, вже на цьому етапі можна виділити фірми, з якими точно не варто будувати співпрацю. Це різні сезонні бригади, неофіційні підрядники та інші сумнівні персонажі. Для серйозного будівництва потрібні досвідченні професійні будівельники і не інакше. Тому, у процесі відбору підрядника важливо не тільки прочитати відгуки про нього в мережі, але і самостійно подивитися декілька прикладів реалізованих проектів – вони досить багато скажуть про рівень даної організації, оскільки тільки на готовій роботі можна побачити якість її виконання та матеріали, що були використані під час будівництва.

Не забувайте звертати увагу і на час існування компанії – скільки років вона безперервно займається будівництвом подібних об’єктів.

Також багато про ту чи іншу будівельну компанію розповість візит до її офісу. Під час даного візиту важливо відмітити для себе такі моменти, як місцезнаходження, час роботи, ввічливість менеджерів під час спілкування з клієнтами.

Буде досить добре, якщо вдасться домовитися про пробний кошторис, який має бути досить продуманим та без завищення вартості будматеріалів. Оскільки неспеціалісту важко об’єктивно оцінити кошторис, можна звернутися до послуг незалежних оцінщиків – ці витрати в подальшому відіб’ються з лихвою.

Наведені вище поради будуть корисними не тільки у тому випадку, якщо ви шукаєте підрядну організацію для нового будівництва, але і тоді, коли треба знайти підрядника для ремонту вже існуючої споруди. Сподіваємось, приведені поради були хоч трохи корисними. Будемо раді відповісти на всі ваші запитання у коментарях.