Які станції метро можна назвати гарними і оригінальними
09 грудня 2016, 18:07

Темп сучасного життя настільки стрімкий, що не кожна людина встигає звертати увагу на оточуючу її красу. Але звичайна дорога на роботу може стати цікавою екскурсією. До вашої уваги представлені найбільш гарні станції метрополітену України.

Що можна побачити у метро

«Золоті ворота», Київ

Метро Золоті ворота у Києві

Ця елегантна станція метро декілька разів потрапляла у рейтинг найбільш гарних станцій світу. Перший проект станції, розроблений 25 років назад, стурбував архітектора Миколу Жарикова. Згідно документації, «Золоті ворота» треба було зробити нудними та одноманітними. Але архітектор не згодився на такий розвиток подій, звернувшись до більш досвідчених колег. Разом вони змогли розробити яскравий магічний проект, який і було втілено у життя.

Кожен пасажир побачить оригінальні мозаїки, що передають символи та пам’ятки Київської Русі. Доповнюють загальну атмосферу незвичні склепки та металеві люстри. Такими предметами прикрашали «офісні приміщення» лицарів у епоху Середніх віків.

«Славутич», Київ

метро Славутич у Києві

Ця станція була створена у 1992 році. До пляжу від метро можна дійти за 10 хвилин пішки. Саме тому у процесі оформлення станції були використані «річні» мотиви. У дизайні «Славутича» об’єднані блакитні та білі кольори. Колони виповнені з металу, а на стелі розташовані оригінальні світильники незвичної форми. Усі ці елементи створюють атмосферу загадкового та бурхливого Дніпра.

Композиція, що розташована у торці, створена, як русло Дніпра. Але здогадатися про це без пояснень просто неможливо.

«Київська», Харків

метро Київська у Харкові

Ця оригінальна станція вважається однією із самих гарних у всьому місті. Зводи незвично оформлені, а барельєфи на підлозі додають особливої атмосфери. Працівники рекламної сфери нерідко використовують фото елементів станції для створення постерів та інших рекламних конструкцій.

«Бориспільська», Київ

метро Бориспільська у Києві

Ця станція була створена у 2000 році. Вона не прикрашена барельєфами та мозаїками. Але космічний мінімалізм цієї станції здатен залишити людей під враженням. Особливо це стосується моментів, коли станція заповнена пасажирами.

Люстри на станції «Академіка Барабашова», Харків

метро Академіка Барабашова у Харкові

Екстравагантні люстри гармонічно об’єднані із блакитним кольором оформлення станції. Саме тому звичайне місце здатне вразити вас своєю незвичайністю та оригінальністю.

Мозаїка на торці станції «Олімпійська», Київ

метро Олімпійська у Києві

Увагу мешканців інших країн та міст одразу ж привертає композиція із олімпійських кілець. Встановлена ця прикраса була практично одразу після відкриття станції. Оригінальності додає вогонь із червоної та синьої смальти.

Це найбільш відомі та гарні станції метро, розташовані на території України. Ви зможете побачити усю їх красу, якщо ненадовго відволочетеся від своїх думок.

Опубліковано при підтримці:

Глобал Кредит

фото: tov-tob.livejournal.com